"Süd məhsulları, bitki çayları və qoz-fındıq immuniteti gücləndirir. Təbii qatıq da faydalı olacaq, çünki onların tərkibində çoxlu bifidobakteriyalar və laktobakteriyalar var ki, bu da bağırsaqların işinə müsbət təsir göstərir və orqanizmin viruslara qarşı müqavimət qabiliyyətini artırır".
Bu barədə dietoloq Nataliya Qridina “Lenta.ru”ya müsahibəsində bildirib.
Həkim qeyd edib ki, göyərtilər də effektivdir:
"Göyərtilərdə çoxlu A, B və E vitaminləri var. Məsələn, cilantro immunitetin gücləndirilməsinə cavabdeh olan çoxlu mikroelementlərdən ibarətdir. Həmçinin göyərtilərin bir çox növləri - şüyüd, cəfəri, rukkola və s. antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir".
"Fındıq isə yüksək sink sayəsində immuniteti gücləndirir. Bundan əlavə, onların tərkibində qadın orqanizminin düzgün işləməsi üçün lazım olan yağlar və bir çox vitaminlər, xüsusən də omeqa-3 var. Əsas odur ki, bir neçə sadə qaydaya əməl edin: qoz-fındıqdan sui-istifadə etməyin, çünki onlar çox yüksək kalorili olurlar və duzsuz növlərə üstünlük verin”, - ekspert əlavə edib./Publika.az