"Şirniyyat ən sağlam qida hesab edilmir".
Bunu diyetoloq Yuliya Piqareva "Sputnik radio"suna müsahibəsində deserti necə daha az zərərli etmək barədə danışarkən deyib.
Onun sözlərinə görə,Şirin desertlər adətən çoxlu yağlar və karbohidratlardan ibarətdir. Bunlar yüksək kalorili qidalardır, onlardan sui-istifadə orqanizmə zərər verir.
Diyetoloq deyir ki, yeyilən şirniyyatların miqdarına nəzarət etmək desertin düzgün vaxtını təyin etməyə kömək edəcək:
"Məncə, deserti adi yeməkdən sonra yemək lazımdır. Bu, şirniyyatı belə yeməkdən daha düzgündür. Başa düşmək lazımdır ki, əsas yeməyi yeyəndə ondan sonra böyük miqdarda yemək şansınız azdır. Əsas yeməyi mədəmizə dolduracağıq və sonra çox yemək istəyəcəyik", - deyə Piqareva izah edib./publika.az