Xəzər Xəbər

Kərə yağı patogen bakteriyalar üçün əlverişli mühit yaradır

Cəmiyyət | 12:06 • 6 İyun 2020
Kərə yağı patogen bakteriyalar üçün əlverişli mühit yaradır

Rusiyalı bioloqlar kərə yağının tərkibində olan bakteriyaların tərkibini və keyfiyyətini sadalayıblar.

"Food” jurnalında bu barədə məqalə nəşr edilib.

Bu məhsulun təhlükəli qida mikroblarının öyrənilməsi üçün əlverişli olduğu məlum olub. Professor Yevgeni Popov bildirib ki, kərə yağının patogen bakteriyalar üçün əlverişli mühit yaratdığı ilk dəfə açıqlanır.

Əvvəllər alimlər yağın bakteriyaların böyüməsinə güclü müdaxiləsinigüman etdikləri üçün onun içərisində olan mikroorqanizmləri tədqiq etmirdilər. Tədqiqatçıların fikrincə, artıq yağın keyfiyyətinə və təhlükəsizliyinə dair yoxlamalar sərtləşdirilməlidir.

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) rəsmi statistikasına görə, hər il təxminən 600 milyon insan qidadan zəhərlənir. Onlardan təxminən 420 min nəfəri qida içərisində patogen və ya şərti patogen bakteriyaların olması nəticəsində yaranan infeksiyalardan ölüb. Kütləvi qida zəhərlənmələrinə təkcə inkişaf etməkdə deyil, həm də keyfiyyətə nəzarətin yüksək olduğu inkişaf etmiş ölkələrdə rast gəlinir.

Rubrikanın digər xəbərləri

Fransanın sərnişin təyyarəsi Bakıya
Fransanın sərnişin təyyarəsi Bakıya QƏZA ENİŞİ ETDİ
18:47 • 24 Aprel 2024
Azad edilmiş ərazilərdə
Azad edilmiş ərazilərdə ilk hərrac
13:05 • 24 Aprel 2024
Sabah 31 dərəcə isti olacaq
Sabah 31 dərəcə isti olacaq Proqnoz
12:05 • 24 Aprel 2024
Şəki və Qəbələnin qaz təchizatında
Şəki və Qəbələnin qaz təchizatında fasilə yaranacaq
09:04 • 24 Aprel 2024
Azərbaycanda nikahın pozulması üçün yeni dövlət rüsumu
Azərbaycanda nikahın pozulması üçün yeni dövlət rüsumu müəyyən edilir
14:07 • 23 Aprel 2024
Siqaretlə bağlı
Siqaretlə bağlı YENİ TƏLƏB
504 | 12:52 • 23 Aprel 2024

Xəbər lenti