Xəzər Xəbər

İnfarkt riskini artıran məhsullar Kolbasa, şokolad...

Cəmiyyət | 10:16 • 6 Fevral 2019
İnfarkt riskini artıran məhsullar

Türkiyəli professor, ürək və damar cərrahı Barış Çaynak infarkta səbəb olan qidaları açıqlayıb.

Həkimimin sözlərinə görə, doymuş yağ ehtiva edən yeməklər qaraciyərin yağlanmasına və xolesterinin artmasına gətirib çıxarır.

"Bir çox qidanın üzərində doymuş və doymamış yağların siyahısı var. Doymuş yağların istifadə olunduğu məhsulları doymamış yağlarla əvəz edin. Enerjimizin üçdə bir hissəsi yağlar təmin etməlidir. Bir qadının gündəlik yağ ehtiyacı təxminən 70 qram, kişi üçünsə 90 qram”, - deyə cərrah qeyd edib.

Həkim infarkt riskini azaltmaq üçün bu qidalardan uzaq durmağı tövsiyə edib:

Ağ şokolad, konfet, keks, pudinq və biskvit

Xəmir xörəkləri, piroq, qoğal

Kolbasa, kotlet, basdırma və yağlı ətlər

Marqarin, palma yağı

Kokos, kokos kremi

Qaymaq, krem pendir kimi çox yağlı süd məhsulları./publika.az

Rubrikanın digər xəbərləri

Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə
Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə CİNAYƏT İŞİ AÇILDI
10:49 • 26 Aprel 2024
Azərbaycanda general-mayor
Azərbaycanda general-mayor VƏFAT ETDİ
10:39 • 26 Aprel 2024
Ağsuda narkokuryer
Ağsuda narkokuryer həbs edilib
09:00 • 26 Aprel 2024
Aprelin bütün sosial
Aprelin bütün sosial ÖDƏNİŞLƏRİ YEKUNLAŞDI
18:40 • 25 Aprel 2024
Qarabağa avtobus reyslərinə may ayı üçün biletlər
Qarabağa avtobus reyslərinə may ayı üçün biletlər satışa çıxarılır
17:03 • 25 Aprel 2024
İnternat məktəbinin direktoru
İnternat məktəbinin direktoru işdən çıxarıldı
17:00 • 25 Aprel 2024
Elmira Süleymanova
Elmira Süleymanova dəfn olunub
16:09 • 25 Aprel 2024

Xəbər lenti