Həftədə ən az iki dəfə balıq yeyirsinizsə, demək sağlamlığınızı qoruyursunuz. Aparılan araşdırmalar müntəzəm olaraq balıq yemənin fiziki və ruhi sağlamlığımıza yaxşı gəldiyini göstərir.
XəzərXəbər axşam.az-a istinadən balığın insan orqanizminə olan faydaları haqda məlumat verir:
-Ürək xəstəliyini və iflicin qarşısını alır:Balıqların hamısı faydalıdır, lakin ürəyi qoruyan omega-3 yağı baxımından qızıl, ton, sardina, siyənək, alabalıq, morina, uskumru, kefal və barbunya balıqları daha zəngindir.
-Xolesterinin maddələr mübadiləsini nizamlar:Balığda bol miqdarda olan Omega-3-ün damar genişlədən xüsusiiyəti var. Buna görəürək və damar xəstəliklərinə qarşı təsirlidir.
-Şəkər xəstələri üçün faydalıdır:Şəkər xəstələri ürək xəstəliyi və iflic riskindən daha çox təsirləndikləri üçün balıq yemək onlar üçün faydalıdır.
-Balıq kırışıklara qarşı təsirlidir:Balıq yeyən insanların dərisinin daha az yaşlandığı, qırışıq problemi daha gec yarandığını bildirilir.
-Astma təhlükəsini azaldır:Bəzi araşdırmalara görə, həftədə birdən artıq, xüsusilə də yağlı balıqlardan yeyən uşaqlarda astmaya tutulma nisbəti, çox balıq yeməyən uşaqlara görə daha azdır.
-Balıq yemək xoşbəxtlik və enerji qaynağıdır:Tərkibində serotonin olduğundan balıq yedikdə,özünüzü daha rahat və xoşbəxt hiss edəcəksiniz.
-Balıq yeyən qadınların uşaqları daha ağıllı olur:İngiltərədə edilən bir araşdırma hamiləliklerində balıq yağı baxımından zəngin bir diyeta tətbiq edən qadınların uşaqlarının daha ağıllı, daha çevik olduqlarını ortaya qoydu.
-Yağ nisbəti azdır:İçində sağlamlıq üçün əhəmiyyətli olan Omega-3 yağı olmasına baxmayaraq, balıqlar ümumi olaraq daha az yağlıdır, kökəltmir.