Xəzər Xəbər

Toyuğu bişirməzdən əvvəl bunlara DİQQƏT edin! Xəstəlik yaradır

Cəmiyyət | 15:51 • 21 Avqust 2017
Toyuğu bişirməzdən əvvəl bunlara DİQQƏT edin!

Toyuq əti tərkibində "salmonella” bakteriyası olan və tez xarab olan ət növüdür.

Bu bakteriya bədənə keçdikdən sonra ishala, qusmaya, qida zəhərlənməsi kimi bir çox problemə səbəb olur. Bu səbəblə, toyuğu sağlam bir halda yemək istəyirsinizsə, bişirməzdən əvvəl bəzi məqamlara diqqət etməlisiniz.

Öncə, toyuğu doğradığınız yerə diqqət edin. Belə ki, istifadə etdiyiniz kəsmə taxtası ağac yaxud plastikdirsə, bu vəziyyət bakteriyaların çoxalmasına səbəb olur. Plastik və ağacdan hazırlanmış kəsmə taxtalarından mümkün qədər uzaq durun. Digər qidaları kəsmək üçün istifadə etdiyiniz halda mütləq yaxşıca yumalısınız.

Toyuğu kəsdiyiniz bıçaqlar nə qədər metal olsa da, diqqət etməyinizdə fayda var. Çünki bıçağın üstündə qalan bakteriyalar başqa qidanı kəsdiyinizdə bulaşa bilər. Bu vəziyyət ciddi xəstəliklərə səbəb olur.

Toyuğun çiy qalmamasına diqqət edin.

Toyuq tez xarab olan bir məhsul olduğu üçün mütləq soyuducuda saxlanmalıdır. Ancaq toyuğu açıq şəkildə yox, üstünü streçlə bağlayıb soyuducuya qoymaq lazımdır.

Metbuat.az

Rubrikanın digər xəbərləri

Azərbaycanda nikahın pozulması üçün yeni dövlət rüsumu
Azərbaycanda nikahın pozulması üçün yeni dövlət rüsumu müəyyən edilir
14:07 • 23 Aprel 2024
Siqaretlə bağlı
Siqaretlə bağlı YENİ TƏLƏB
366 | 12:52 • 23 Aprel 2024
Sosial yardımların ödəniləcəyi tarix
Sosial yardımların ödəniləcəyi tarix AÇIQLANDI
11:11 • 23 Aprel 2024
Bəzi bölgələrə yağış
Bəzi bölgələrə yağış FAKTİKİ HAVA
09:20 • 23 Aprel 2024
Bakıda küləyin sürəti 24 m/s-dək ARTDI
Bakıda küləyin sürəti 24 m/s-dək ARTDI FAKTİKİ HAVA
15:05 • 22 Aprel 2024

Xəbər lenti