Koronavirusun ən yaxşı qarşısını alan ərzaqların adları açıqlanıb

04.12.2020 16:45

Üzüm və yaşıl çaydakı kimyəvi birləşmələr koronavirusun insan orqanizmindəyayılmasının qarşısını alır.

MK-nın məlumatına görə, Şimali Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri apardıqları araşdırmalardan sonra belə qənaətə gəliblər.

Onların tədqiqatlarının nəticələri "Frontiers in Plant Science” nəşrində dərc edilib.

Bildirilir ki, sözügedən məhsullarda SARS-CoV-2 proteaz-fermentlərini bloklaya bilən maddələr var.

Bundan əlavə, məlum olub ki, tünd şokolad və kakao da koronavirus fermentlərinin aktivliyini azaldır.oxu.az


Nərmin Məcidli


© xezerxeber.az


142 dəfə oxunub

XƏBƏRLƏR

26.01.2021 13:02

Sabahın hava proqnozu

ÇOX OXUNANLAR