Xəzər Xəbər

DİQQƏT: Bu qidaları soyuducuya QOYMAYIN - Yoxsa...

Cəmiyyət | 14:50 • 18 Aprel 2019
DİQQƏT:

Gündəlik həyatımızda istifadə etdiyimiz bəzi qidalar soyuducuya qoyulduqda tərkibi dəyişir, bəzi vitaminlər ölür və insan orqanizminə mənfi təsir edir.


XəzərXəbər Türkiyə mətbuatına istinadən qidaların saxlanma şəraiti ilə bağlı məlumatları təqdim edir:


Bal, mürəbbə, şokalad

Bu qidalar soyuducuda saxlandıqda orqanik təsirləri itir.


Qəhvə

Soyuducunun soyuq havası və rütubəti qəhvənin dadını dəyişir.


Kartof

Kartofun dadı olduğu mühitə əsasən dəyişir. 1 gündən artıq soyuducuda qalan kartofun görüntüsü dəyişməsə də, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin yaranmasına səbəb olur.


Sarımsaq

Antibakterial təsirə malik olan sarımsaq soyuducuda 2 gün qalarsa, bakteriya yaradır.


Pomidor

Pomidor soyuq havanın təsirindən orqanik təsirini itirir. Qabığı büzüşən pomidor isə həzm sisteminin pozulmasına yol açır.


Redaktor.az

Xəbər lenti