Sağlamlıqla bağlı məlumatlar hər zaman insan üçün önəmlidir. Buna görə də tez-tez xəstəliklərlə bağlı məlumatlar yayılır.
XəzərXəbər axşam.az-a istinadən sağlamlıqla bağlı maraqlı xəbərlər təqdim edir:
Türk dietoloqlarının araşdırmaları nəticəsində məlum olub ki,
yeməkdən sonra içilən çay bədəndə dəmir əskikliyinə gətirir. Yeməkdən
sonra içilən çay dəmir mikroelementinin orqanizm tərəfindən
mənimsənilməsini məhdudlaşdırır. Buna görə də çayı yeməkdən 1 saat sonra
içsəniz daha yaxşı olar.
Başağrısı zamanı 5-10 qr. reyhanı 1 fincan qaynanmış suda dəmləyin.
Suyunu süzüb, içərisinə ya şəkər tozu, ya da bal qatın. Yeməkdən sonra
qəbul edin.
Baş hərlənməsi zamanı kökü ət maşınında çəkib, suyunu sıxın. Gün ərzində 3 dəfə yeməkdən əvvəl yarım stəkan için.