Kornell Universiteti (ABŞ) alimləri
araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, yumurta sarısı, yağsız qırmızı ət,
quş əti, balıq, paxlalar, qoz və kələmin bütün növləri (ağ kələm, gül
kələm, brussel kələmi və s.) ana bətnində olan uşağın beyninə müsbət
təsir edir.
XəzərXəbər ZeeNews-a istinadla xəbər verir ki, araşdırmada 26 hamilə
qadın iştirak edib. Onların qidalanmasında sadaladığımız məhsulların
miqdarı artırılıb. Araşdırma göstərib ki, eksperimentdə iştirak edən
qadınların dünyaya gətirdiyi uşaqlarında məlumatı qavramaq sürəti kiçik
yaşlardan yüksək olub. Bu isə gələcəkdə İQ səviyyəsinin yüksək olmasına
işarə edir.
Bundan əvvəl aparılmış araşdırmalar göstərb ki, rasionda xolin maddəsinin (yumurta, qaraciyər, paxlalar, araxıs, qozda çoxdur ) artması siçan balalarının koqnitiv funksiyalarına müsbət təsir edir. Bu nəticələr insanlar üçün də uyğun gəlir.
Saglamolun.Az